- عصاره گیری زنجبیل با التراسونیک روغنهای اسانس و ترکیبات فعال را با کارایی و بازدهی بالا استخراج می نماید.
- عصاره گیری زنجبیل با التراسونیک یک فرآیند ملایم و غیرحرارتی است که منجر به به دست آوردن عصارههای با کیفیت بالا میشود.
- در حالی که روشهای عصاره گیری دیگر محدودیتهایی در توانایی افزایش مقیاس دارند، فرآوری التراسونیک میتواند به طور کامل به هر سطح تولید صنعتی به صورت خطی رشد یابد.
عصاره گیری زنجبیل
زنجبیل (Zingiber officinale) حاوی مقدار زیادی ترکیبات فعال مانند روغنهای اسانس، [6]-زینگرول، اولئورزینها و سایر مواد فیتوشیمیایی فعال زیستی است که به دلیل طعم، بو و اثرات فارماکولوژیکی آنها، مواد مورد نظر هستند.
برای استفاده از ترکیبات فعال زنجبیل، آنها باید از ریشه زنجبیل (ریزوم) با استخراج آزاد شوند. روشهای سنتی عصاره گیری زنجبیل مانند تقطیر یا استخراج حلالی دارای مشکلاتی مانند زمانبر بودن، نیاز به مقادیر زیادی حلالهای شیمیایی و ظرفیت محدود در فرآیند هستند.
عصاره گیری زنجبیل اولتراسونیک
عصاره گیری زنجبیل با استفاده از دستگاه التراسونیک هموژنایزر یک روش غیر حرارتی بر اساس اصل کاویتاسیون، نیروهای برشی شدید و میکروتوربولانسها است که دیوارههای سلولی را به طور مکانیکی شکسته و به طور همزمان، ترکیبات سلولی مواد گیاهی را با حفظ آنها در محلول بدون تجزیه شیمیایی، آزاد میکند. دماهای فرایند ملایم، استخراجهای مورد نظر (مانند آنتیاکسیدانها، پلیفنولها و غیره) را از تجزیه حرارتی نجات میدهند. علاوه بر این، عصاره گیری زنجبیل تحت اعمال التراسونیک اغلب ممکن است در حلالهای آبی(مثل آب) انجام شود. اجتناب از حلالهای آلی(مانند استون، هگزان) برای استخراج ترکیباتی که بعداً در محصولات غذایی و دارویی ترکیب خواهند شد، مهم است.
سونیکیشن برای استخراج اجزاء از ماتریسهای مختلف گیاهی و بافتی استفاده شده است. اثبات شده است که این روش سریعتر از تکنیکهای استخراج سنتی است.
برای مطالعه در مورد استخراج کورکومین از زردچوبه کلیک کنید.
مزایای استخراج اولتراسونیک
- شرایط فرایند ملایم
- بازدهی بالا
- استخراج سریع
- بدون حلال
- کارایی ساده و ایمن
- مقیاسپذیری آسان
- کارایی کلی بالا
- پردازش در خط یا دستهای
- بازگشت سریع سرمایهگذاری
کیفیت فوق العاده عصاره گیری با التراسونیک
استخراج با استفاده از التراسونیک قدرتمند مزایایی نسبت به روشهای استخراج سنتی دیگر دارد که اغلب به حجمهای کوچک محدود میشوند. استخراج التراسونیک میتواند به صورت دستهای یا به صورت فرایند در خط با استفاده از راکتور التراسونیک انجام شود. نیروهای فراصوتی شدید ماتریس سلول را سوراخ کرده یا میشکنند تا تمام مواد داخل سلولی به سرعت و به راحتی آزاد شود، به طوری که حداکثر بهرهوری استخراج شود. چند منظورگی تجهیزات التراسونیک اطمینان حاصل میکند که روشی ساده و آسان است، حلال مورد نیاز میتواند توسط آب جایگزین شود یا مقدار حلال به طور قابل توجهی کاهش یابد. علاوه بر این، دمای ملایم و زمان استخراج کوتاه از تجزیه ترکیبات فعال جلوگیری میکند تا استخراجی با کیفیت بالا با درجه دارویی/غذایی به دست آید.
برای مطالعه بیشتر در مورد عصاره گیری التراسونیک کلیک کنید.
بیشتر بدانید
زنجبیل
زنجبیل یک منبع گیاهی غنی از آنتیاکسیدانهای طبیعی فنلی و فلاونوئیدی است.
بو و طعم خاص زنجبیل از روغنهای فرار ناشی میشود که 1-3٪ از وزن زنجبیل تازه را تشکیل میدهند و اصلیترین ترکیبات آنها زینگرون، شوگوئل و جینژرول هستند که [6]-جینجرول (1-[4′-هیدراکسی-3′-متوکسیفنیل]-5-هیدراکسی-3-دکانون) به عنوان اصلیترین ترکیب تند آن شناخته میشود.
زینگرون از جینجرولها در حین خشککردن (تحت حرارت) تولید میشود و دارای تندی کمتر و بوی تند-شیرینی است. زینگرون یا همان وانیلاستون، به نظر برخی افراد کلید اصلی تندی زنجبیل است، اما طعم "شیرین" زنجبیل پخته را ایجاد می کند. زینگرون ساختار شیمیایی مشابهی با سایر ترکیبات طعمی مانند وانیلین و یوژنول داردکه به عنوان یک عامل اضافه کننده طعم در روغنهای ادویه ای و در صنایع عطرسازی برای معرفی بوی تند به کار میرود.
روغنهای اسانس
روغن اسانس یک مایع آب گریز غلیظ است که حاوی ترکیبات معطر فرار از گیاهان است. این روغنها همچنین به عنوان روغنهای فرار، اتری، اتریال، یا به عنوان روغن گیاهی از گیاهی که از آن استخراج شدهاند شناخته میشوند، مانند روغن گل رز، روغن زنجبیل، روغن سندل، روغن نعناع فلفلی، روغن لیمو یا روغن پرتقال (شیرین).
روغنهای اسانس به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند و میتوان آنها را در بسیاری از محصولات مصرفی مشاهده کرد، به طور مثال در غذا و نوشیدنیها به عنوان مزه دهنده، در عطر و آرایشی برای عطر، و در داروها و مواد دارویی برای اثرات درمانی. این روغنها بر اساس بوی مخصوصی که دارند مشخص میشوند. روغنهای اسانس به عنوان مواد امن برای مصرف در مواد غذایی، پزشکی و محصولات درمانی تأیید شدهاند.
دستگاه التراسونیک هموژنایزر آوا پرداز
در شرکت آوا پرداز، با استفاده از بیش از 10 سال تجربۀ طراحی و تولید دستگاه های التراسونیک، دستگاه های التراسونیک هموژنایزری طراحی و تولید کرده ایم که کاملا با نمونه های اروپایی و امریکایی قابلیت رقابت دارند. از اولتراسونیک هموژنایزرهای آزمایشگاهی با قابلیت پردازش مواد در میکرو ویال های 1 میلی لیتری، تا دستگاه های التراسونیک هموژنایزر نیمه صنعتی و صنعتی با حجم پردازش بیش از 1 تن در ساعت، همگی توسط تیم طراحی و تولید آوا پرداز طراحی شده و ساخته شده اند و در صنایع مختلف کشور در حال فعالیت هستند. در زمینۀ عصاره گیری نیز دستگاه های اولتراسونیک هموژنایزر آوا پرداز قابلیت عصاره گیری با بهترین بازده و بالاترین سطح کیفیت را دارا هستند. می توانید با ما تماس بگیرید و با مهندسین فنی ما مشورت نمایید تا با انجام تست مورد نظر شما، بهترین توان و بهترین حجم پردازش متناسب با مواد شما به شما پیشنهاد گردند.