کوئرستین یک ترکیب گیاهی از گروه پلیفنلها است که به دلیل مزایای سلامتی متعدد شناخته شده است. برای تولید کوئرستین با کیفیت بالا برای افزودنیهای غذایی و مکملها، نیاز به یک تکنیک استخراج کارآمد ولی ملایم برای جلوگیری از تجزیهشدن وجود دارد. استخراج اولتراسونیک یک روش استخراج ملایم مکانیکی است که باعث به دست آوردن بازده بالای کوئرستین در زمان کوتاهی میشود.
استخراج کوئرستین با کیفیت با التراسونیک
استخراج اولتراسونیک به عنوان یک روش ملایم، غیرحرارتی و بسیار کارآمد برای آزادسازی ترکیبات بیولوژیکی از مواد گیاهی شناخته شده است. استخراج اولتراسونیک بر اساس پدیده کویتاسیون است که یک روش کاملاً مکانیکی است. این باعث می شود سونیکیشن روش ترجیحی برای جداسازی ترکیبات بیولوژیکی حساس مانند پلیفنولها، کوئرستین یا آنتیاکسیدانها از گیاهان باشد.
مزایای استخراج التراسونیک کوئرستین
- خروجی بسیار بالاتر
- استخراج سریع- در چند دقیقه
- عصاره با کیفیت- ملایم، غیر حرارتی
- حلالهای سبز(آب، اتانول، متانول و غیره)
- کاربری آسان و ایمن
- هزینه سرمایه گذاری و کاربری پایین
- 24/7 تحت شرایط کاری سنگین
- سبز و با روش دوستدار محیط زیست
مورد پژوهی: استخراج کوئرستین به کمک التراسونیک
شریفی و همکاران (2017) نشان دادهاند که استخراج اولتراسونیک یک روش موثر و عملی برای استخراج فلاونوئیدها مانند کوئرستین از گیاهان دارویی است. آنها از یک دستگاه 400 وات با تنظیمات 50% دامنه استفاده کردند. برگهای ترب (Raphanus Sativus) در متانول قرار گرفته و به مدت 10 دقیقه سونیکیشن شدند، که منجر به بازده کوئرستین 11.8٪ شد. برتری استخراج با کمک اولتراسونیک نسبت به تکنیکهای سنتی مانند خیساندن، استخراج سوکسوله و گوارش حرارتی است. استخراج اولتراسونیک با بازدهی بالاتر، زمانهای استخراج قابل توجه کوتاهتر و مقادیر کمتری از حلالها برجسته است. استفاده از موجهای اولتراسونیک باعث تولید کاویتیشن میشود که دیوارههای سلولی مواد گیاهی را از هم جدا کرده و انتقال جرم را ترویج میدهد. بنابراین، استخراج اولتراسونیک موثرتر از روشهای سنتی است و در استخراج کوئرستین از ماتریسهای آلی برجسته است. اگرچه استخراج اولتراسونیک تنها به مدت 10 دقیقه نیاز داشت - در مقایسه با زمانهای استخراج 24 ساعته برای خیساندن، 60 دقیقه برای گوارش حرارتی و 24 ساعت برای استخراج سوکسوله - مقدار کوئرستین استخراج شده اولتراسونیک بیشتر از گوارش، خیساندن و استخراج سوکسوله بود.
استخراج التراسونیک(UAE) مقدار کوئرستین بسیار بیشتری در زمان کوتاه تری نسبت به روشهای سنتی به دست می دهد.
بیشتر بدانید
کوئرستین
کوئرستین، یک فلاونول گیاهی (که یک زیرگروه از گروه فلاونوئیدهای پلیفنلی است) در بسیاری از میوهها، سبزیجات و برگها یافت میشود. منابع طبیعی کوئرستین شامل سیب، فلفل، شراب قرمز، آلبالوهای تیره و بریها (بلوبری، ذغال اخته، تمشک و ..)، گوجهفرنگی، سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، کلم پیچ و برگهای جوانهزنی؛ سبزیجات برگی مانند اسفناج و کلم برگ؛ مرکبات، کاکائو، کرنبری، تمامی غلات مانند گندم سیاه، مارچوبه، لگجی(کاپاریس)، پیاز قرمز، روغن زیتون، چای سیاه و سبز، لوبیا و حبوبات؛ گیاهان دارویی مانند مریم گلی، آقطی آمریکایی، گل راعی و جینکو بیلوبا.
کوئرستین به خاطر طعم تلخش متمایز است. به دلیل اثرات بسیاری که برای سلامتی دارد، از آن به عنوان یک افزودنی در مکملهای غذایی، نوشیدنیها، غذا و داروها استفاده میشود.
پژوهشگران دانشگاه ورونا ایتالیا متوجه شدند که گلیکوزیدهای کوئرستین، مانند ایزو کوئرستین، و سایر فلاوونوئیدها مانند کامفرول، عوامل ضدویروسی، ضدمیکروبی، ضدالتهاب و ضدحساسیتی هستند که میتوانند به طور مثبت بر روی انواع سلولها در هر دو حیوانات و انسانها تأثیر بگذارند. کوئرستین ممکن است به کاهش التهاب کمک کند، در مقابل حساسیتها مبارزه کند، سلامت قلب را حمایت کند، در مقابل درد مبارزه کند، احتمالاً تحمل را بهبود بخشد، در مقابل سرطان مبارزه کند و سلامت پوست و کبد را حفاظت کند. به عنوان یک ترکیب گیاهی، کوئرستین از زمانهای باستان به عنوان یک درمان طبیعی استفاده میشود. به عنوان مثال، در ایران کوئرستین به عنوان یک داروی سنتی استفاده میشود، جایی که به عنوان مسهل تجویز میشود و اخیراً به عنوان مواد ضد تومور، ضد تکثیر سلولهای بدخیم و ضد دیابتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.