آلیسین یک ترکیب فعال زیستی است که میتوان آن را از حبههای تازه سیر استخراج کرد. الیسین به تخریب حساس است و بنابراین باید به صورت یک فرمول مستحکم شده در قالب مکملهای مشخصه شده شود تا فرمول قوی بلندمدتی به دست آید. کپسوله کردن آلیسین با استفاده از اولتراسونیک به نانو لیپوزومها باعث حفاظت از آلیسین در برابر تخریب میشود و منجر به یک آزادسازی داروی پایدار میگردد.
پایداری آلیسین
فرموله کردن محصولات الیسین مانند مکملها به دلیل ناپایداری الیسین یک وظیفه چالشبرانگیز است. الیسین حساس به اکسایش و دما است، به این معنی که مقدار الیسین با گذر زمان و افزایش دما کاهش مییابد. به ویژه دماهای فرآوری و ذخیرهسازی عوامل حیاتی هستند. فعالیت الیسین در دمای 4 درجه سانتیگراد نسبت به ذخیره شده در دمای اتاق (حدود 22 درجه) نسبتاً پایدارتر است. نیمه عمر شیمیایی آن در درجه 4 سانتیگراد تقریباً 150 روز بود، در حالی که در دمای اتاق تقریباً 20 روز بود.
پیشپردازش الیسین یک عامل مهم دیگر است که باید در نظر گرفته شود. به نظر میرسد الیسین در سیر خرد شده نسبت به سیر له شده پایدارتر است.
وقتی موضوع به استخراج اولتراسونیک میرسد، به طور کلی التراسونیک در صورتی که سطح بزرگتری در دسترس باشد، موثرتر است. به عبارت دیگر، وقتی که سیر به خوبی خرد شود. بنابراین، پیشآمادهسازی بهینه (خرد کردن در مقابل برش) سیر باید به عنوان یک پارامتر اضافی در کنار پارامترهای معمول فرآیند سونیکیشن تعیین شود. درباره استخراج اولتراسونیک الیسین از سیر بیشتر بخوانید!
برای مطالعه در مورد عصاره گیری بدون حلال سیر کلیک کنید.
آلیسین لیپوزومی برای پایداری بلندمدت
آلیسین به تخریب حرارتی حساس است و تحت شرایط اسیدی (pH 3.5 و کمتر) نابود میشود. اسانسها و مکملهای آلیسین بنابراین باید در یک مکان خنثی نظیر یخچال واقع در تقریباً 4 درجه سانتی گراد ذخیره شوند تا پایداری نیمه عمری طولانی تقریبی ۱ سال اطمینان حاصل شود.
فرمولاسیون آلیسین به کانونهای نانوی چربی نظیر لیپوزومها و ژلهای نانو امولسیون باعث افزایش عمر مفید و پایداری محصولات آلیسین میشود.
آلیسین لیپوزومال فرموله شده با التراسونیک
لو و همکاران (2014) در گزارشی موفق، آمادهسازی لیپوزومهای نانو آلیسین با استفاده از تبخیر معکوس تحت التراسونیک را گزارش دادند. پارامترهای زیر استفاده شدند: نسبت لسیتین-آلیسین 3.70 : 1، نسبت لسیتین-کلسترول 3.77 : 1، زمان التراسونیک 3 دقیقه و 40 ثانیه، نسبت فاز آلی-آبی 3.02 : 1. کارایی حبس آلیسین در التراسونیک 75.20 ± 0.62٪ با اندازه میانی لیپوزومهای نانو آلیسین 145.27 ± 15.19 نانومتر بود. لیپوزومهای نانو آلیسینی که به صورت التراسونیکی آماده شده بودند، دارای آزادسازی مداوم دارو بودند که اجازه میدهد مولفه فعال به مدت طولانی منتشر شود. این امر به مدیریت داروها و مکملها کمک کرده و اثرات سمیت سلولی را کاهش میدهد.
ساختار یک لیپوزوم: هسته آبی و لایه دوگانه فسفولیپیدی با سرهای هیدروفیلیک و دم های هیدروفوبیک/لیپوفیلیک.
ژلهای نانوامولسیون آلیسین با التراسونیک
ژلهای نانوامولسیون با استفاده از پلیاتیلن گلیکول با موفقیت برای حمل کننده دارویی آلیسین برای بهبود حل شدن در آب و قابلیت جذب بیولوژیک آلیسین تست شده است. (رنجبر و همکاران)
کپسوله سازی لیپوزومی با التراسونیک
سیستمهای التراسونیک شرکت آواپرداز، دستگاههای قابل اعتمادی هستند که در تولید دارویی و مکملها برای فرمولهکردن لیپوزومهای با کیفیت بالا که شامل آنتیاکسیدانها، پلیفنلها، اسیدهای چرب، ویتامینها، پپتیدها و سایر ترکیبات بیولوژیک موثر هستند، استفاده میشوند. برای برآوردهساختن تقاضای مشتریانش، آواپرداز دستگاه های التراسونیک را از دستگاههای کوچک آزمایشگاهی و التراسونیکهای نیمه صنعتی تا سیستمهای التراسونیک صنعتی کاملاً برای تولید حجم بالای فرمولاسیونهای لیپوزوم تامین میکند. فرمولاسیون لیپوزومی التراسونیک میتواند به صورت مخزنی یا به عنوان فرآیند پیوسته خطی اجرا شود. تعداد گستردهای از سونوتردهای التراسونیک (همچنین به نام پراب یا هورن شناخته می شود) و راکتورهای واکنشگر در دسترس هستند تا برای تولید لیپوزومی بهینه، راهاندازی مناسبی ایجاد شود.
برای مطالعه بیشتر در مورد نانوکپسوله سازی لیپوزومی با کمک التراسونیک کلیک کنید.
بیشتر بدانید
آلیسین
آلیسین یک ترکیب است که هنگام خرد کردن یا له کردن سیر تولید می شود. در قالب مکمل غذایی در دسترس است و به کاهش التهاب و ارایه مزایای آنتی اکسیدانی شناخته شده است.
سیر تازه شامل یک اسید آمینه به نام آلین است. وقتی حبه خرد یا له می شود، یک آنزیم به نام آلیناز آزاد می شود. آلین و آلیناز با هم تعامل کرده و آلیسین را تشکیل می دهند که به عنوان مؤلفه بیولوژیکی فعال اصلی سیر در نظر گرفته می شود.
ترکیبات ارگانوسولفور سیر مانند آلیسین به خاطر اثرات دارویی خود از جمله اثرات آنتی اکسیدانی، ضد آغازیان، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد سرطان و محافظ قلب شناخته شده اند.