- کپسایسین ترکیب اصلی طعم و ادویه در فلفلهای تند است که با نام فلفلهای چیلی نیز شناخته میشود.
- برای تولید کپسایسین با کیفیت بالا به عنوان یک عامل طعمی و دارویی، یک تکنیک استخراج کارآمد، اما ملایم برای جلوگیری از تجزیه نیاز است.
- استخراج اولتراسونیک یک روش استخراج مکانیکی ملایم است که به میزان بالایی از کپسایسین در یک زمان استخراج کوتاه منجر میشود.
اولتراسونیک هموژنایزر برای استخراج کپسایسین
استخراج اولتراسونیک از کپسایسینوئیدها از فلفلهای تند (مانندCapsicum frutescens ) به طور قابل توجهی بهبود میبخشد. التراسونیک قدرتی دارد که سوراخها و اختلالاتی در دیوارههای سلولی ایجاد کند، همچنین با فشار دادن حلال به سلولهای گیاهی، تورم و مرطوبسازی را گسترش می دهد. این منجر به انتقال جرم بیشتری از مواد داخلسلولی (شامل کپسایسینوئیدها) از سلولهای گیاهی به حلال میشود. به عنوان یک تکنیک فرآیند مکانیکی و غیرحرارتی، استخراج اولتراسونیک از تجزیه حرارتی ترکیبات تاثیر پذیر از دما جلوگیری میکند. کویتاسیون اولتراسونیک فرآیند استخراج را تقویت میکند و منجر به بهرهبرداری با کیفیت استخراج میشود. هزینههای سرمایهگذاری و عملیاتی تجهیزات استخراج اولتراسونیک به نسبت پایین است و به سرعت بازگشت سرمایه را ممکن میکند.
برای مطالعه در مورد استخراج پپرین از فلفل سیاه کلیک کنید.
مزایای استخراج التراسونیک کاپسایسین
- میزان خروجی بسیار بالا
- کیفیت عصاره بسیار بالا- ملایم و غیر حرارتی
- حلال سبز( برای نمونه آب و اتانول)
- مقرون به صرفه
- عملکرد آسان و ایمن
- سرمایه گذاری و عملیات کم هزینه
- عملکرد 24/7 تحت فشار کاری بالا
- سبز و دوستدار محیط زیست
مورد پژوهی استخراج التراسونیک کاپسایسین
Olguín-Rojas و همکاران (2019) گزارش کردهاند که عایدی کپسایسینوئید بالاتر از 96٪ را با استفاده از سه رقم Capsicum chinense Jacq. ('بوده'، 'هابانرو' و 'هابانرو راکسو' فلفلها) جداسازی کردهاند. آنها از پروب-اولتراسونیک (200 وات، 24 کیلوهرتز) استفاده کردند که نمونه در یک حمام آب دما کنترل شده قرار گرفت. 0.25 گرم از نمونه Capsicum chinense به همراه 25 میلی لیتر متانول به مدت 10 دقیقه در تماس قرار گرفت و سپس به حمام آب در دمای 50 درجه سانتیگراد، با دامنه خروجی 200 وات و چرخه کاری 0.5 ثانیه منتقل شد. سپس، عصارهها از طریق یک فیلتر سوزنی نایلون تصفیه شدند و از طریق کروماتوگرافی تجزیه و تحلیل شدند. در تجزیه و تحلیل، همه پنج کپسایسینوئید اصلی (n-DHC، C، DHC، h-C و h-DHC) یافت شد. استخراج اولتراسونیک خروجی از طیف کاملی از عصاره را با یک پروفایل طعم گسترده فراهم میکند. Sganzerla و همکاران (2014) مشاهده کردند که استخراج اولتراسونیک یک روش عالی برای استخراج کپسایسینوئیدها به صورت کمی و قابل تکرار از فلفلهای چیلی با استفاده از متانول به عنوان حلال است. به دلیل سادگی و کارآیی آن، استخراج اولتراسونیک میتواند برای تجزیه و تحلیل سریع و معمولی کپسایسینوئیدها در فلفلهای چیلی مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر بدانید
کپسایسینوئیدها
فلفلها به دلیل قابلیت افزودن طعم تند و تیز به غذاها، در سراسر جهان محبوب هستند و اغلب به عنوان افزودنیهای غذایی استفاده میشوند. کپسایسینوئیدها ترکیبات طعمدهنده در فلفلهای قرمز چیلی هستند که عمدتاً از کپسایسین (ترانس-8 متیل-N-وانیلیل-6-نوننامید) و دیهیدروکپسایسین (8 متیل-N-وانیلینونانامید)، نوردیهیدروکپسایسین، هوموکپسایسین و هومو دیهیدروکپسایسین تشکیل شدهاند. کپسایسین و دیهیدروکپسایسین بیشترین کپسایسینوئیدهای موجود هستند و حدود 90٪ از تندی را بر عهده دارند. به طور کلی، بیش از 20 کپسایسینوئید در انواع مختلف فلفل تشخیص داده شدهاند. کپسایسینوئیدها نوع برجستهترین فیتوشیمیایی در فلفل هستند. آنها آلکالوئیدهای غیر فرار هستند، که از نظر شیمیایی، اسیدهای آمیدی از اسیدهای چرب زنجیری- شاخه ای C9-C11 و وانیلیآمین هستند. کپسایسینوئیدها به عنوان عاملی که برای طعم تند و تیز در فلفلهای چیلی، مورد استفاده گستردهای قرار دارند. علاوه بر استفاده آنها به عنوان مواد غذایی، کپسایسینوئیدها برای ویژگیهای داروییشان نیز شناخته شدهاند، که شامل وظایفی مانند محافظت در برابر جهش زایی یا تومورزایی، به عنوان ضدمیکروبها، آنتیاکسیدانها، برای اثر ضدسرطان، اثرات ضددرد، و تأثیر آنها بر نورونهای مسئول برای انتقال درد و التهاب عصبی است. یکی دیگر از کاربردهای رایج کپسایسینوئیدها استفاده در مواد مخصوص ضد درد، امپولهای ضدآرتروز و ضد التهابی و به عنوان مهارکننده طبیعی از میکروارگانیسمهای مسبب بیماری است. در صنعت غذایی، گاهی اوقات کپسایسینوئیدها به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی به دلیل ویژگیهای ضدمیکروبیشان افزوده میشوند. میوههای فلفل مانند Capsicum annuum L.، Capsicum frutescens L.، Capsicum baccatum L.، Capsicum pubescens Ruiz & Pav.، و Capsicum chinense در سراسر جهان کشت میشوند و از این رو شناخته شدهاند.