- خاکهای بنتونیتی مانند بنتونیت سدیم، بنتونیت کلسیم و بنتونیت پتاسیم به عنوان افزودنی برای سیالات حفاری، پیوند دهنده، تصفیه، جاذب و مهارکننده آب زیرزمینی استفاده میشوند.
- به دلیل اتصالات قوی و نیروهای ون در والسی، دیسپرس بنتونیت نیازمند نیروهای مخلوطکننده قوی است تا کلوخهها را به طور یکنواخت خرد کند.
- دیسپرس بنتونیت با روش التراسونیک، یک روش بسیار قابل اعتماد برای تولید محلولهای دوغابی بسیار ویسکوز با غلظت زیادی از جامدات است. از این رو، التراسونیک عملکرد بهتری نسبت به مخلوط کنندههای معمولی دارد و محلولهای یکنواختی از بنتونیت تولید میکند.
دیسپرس بنتونیت
بنتونیت کاربردهای مختلفی از جمله به عنوان روانکننده، غلیظکننده و جذبکننده دارد. برای بهرهبردن از خصوصیات مواد بنتونیت، ذرات/ صفحات دیسپرس بنتونیت باید به طور یکنواخت در یک محیط پایه پراکنده شوند. دیسپرس بنتونیت دارای ظرفیت نفوذ بالا است و میتواند مقدار زیادی از سیال را جذب کند. زمانی که بنتونیت در یک محلول پراکنده میشود، دیسپرس بنتونیت یک ژل یا سوسپانسون کولوئیدی بسیار تکسوتروپیک را شکل میدهد. خواص کولوئیدی دیسپرس بنتونیت بسیار وابسته به کیفیت پراکندگی هستند. بنابراین، فراصوت از تکنیک پراکندهسازی ترجیحی برای به دست آوردن محلولهای بنتونیت با کیفیت بالا است.
مشکلات
روشهای فراگیر پخش اکثراً نمیتوانند نیروهای خرد کننده شدید مورد نیاز برای آمادهسازی یک دیسپرس بنتونیت یکنواخت را ایجاد کنند. تیکسوتروپی بنتونیت و اتصال قوی به آب و تورم فوقالعاده آن نیازمند تجهیزات پخش بهتر از معمول است که توانایی بالایی برای کنترل دوغابها با چسبندگی بالا را داشته باشد تا کلوخهها را خرد کند.
ویسکوزیته دیسپرس بنتونیت با افزایش غلظت آن افزایش پیدا میکند. تجهیزات مخلوطساز سنتی قادر به کنترل دوغابهای غلیظ واقعه دارای کیفیت پخش و هیدراسیون نیستند.
به دلیل ظرفیت مخلوط سازی ناکافی، پخش کنندههای متداول باید با مراحل پردازش اضافی ترکیب شوند. به عنوان مثال، آسیابها
راهکار
تجهیزات التراسونیک با قدرت بالا نیروهای خرد کننده شدیدی ارائه میدهند که پیوند بین ذرات بنتونیت را به راحتی شکست میدهند. دوغابهای چسبنده بنتونیت میتوانند به صورت یکنواخت پردازش شوند و از طریق یک راکتور التراسونیک جایی که ذرات با اندازه ذرات یکنواخت کلوخه زدایی و پخش شده میشود. اختلاط و تنش شدید به ذرات کمک میکند تا به اندازه ذرات هدف برسند. التراسونیک با توان بالا بنتونیت (مونتموریلونیت) را لایه برداری میکند و منجر به دستیابی به سطح ویژه بالایی می گردد که باعث بهبود تورم و کارایی بنتونیت میشود.
دیسپرس التراسونیک clayها
نحوه کار: نیروهای اولتراسونیک بسیار شدیدی که در مایعات ایجاد میشود باعث ایجاد کویتیشن میگردد. کاویتیشن اولتراسونیک به صورت برش(shear) خالص بیان میشود. بنابراین، فناوری مخلوطسازی و پخش اولتراسونیک مناسب برای تولید سوسپانسونهای تیکسوتروپیک با غلظت بسیار زیاد ذرات است. به خاطر شدت بسیار زیاد موج برشی(shear) ، اولتراسونیک clayها را به بهترین شکل پراکنده می کند. چون سونیکیشن به عنوان یک فرایند مداوم در خط تولید انجام میشود، حتی دوغاب هایی با ویسکوزیتههای بالا مانند لجنهای حفاری، امولسیونهای قیری، لاتکس یا رنگها.
اولتراسونیک آواپرداز شریک قابل اعتماد شما در زمان پردازش اولتراسونیک است. ما به شما تمام دستگاههای هموژنایزر اولتراسونیک را ارائه میدهیم - از دستگاه آزمایشگاهی تا تجهیزات صنعتی اولتراسونیک برای برنامههای پرتقاضا مانند آسیاب، کلوخه زدایی و پراکنده سازی.
برای مطالعه در مورد دیسپرس نانولوله های کربنی و دیسپرس نانوذرات سیلیس کلیک کنید.
درباره بنتونیت
خاکهای بنتونیت، از جمله بنتونیت سدیم، بنتونیت کلسیم و بنتونیت پتاسیم، عمدتاً از مواد معدنی اسمکتیت، معمولاً مونتموریلونیت تشکیل شدهاند (مثل آلمونتموریلونیت Al2O3•4(SiO2)•H2O). مونتموریلونیت یک اسمکتیت دیاکتاهدرال است اما در نهایت انواع دیگری از اسمکتیت نیز ممکن است وجود داشته باشد. اسمکتیت مسئول خواص مطلوب بنتونیت است، اما نوع کاتیونهای قابل تبادل در لایه میانی نیز بر خواص تأثیر میگذارد. بنابراین، بنتونیتهای دارای +Na به عنوان کاتیون لایه میانی ممکن است خواص بسیار متفاوتی نسبت به بنتونیتهایی که کاتیون لایه میانی آنها +Ca است، داشته باشند. بیشتر بنتونیتهای تجاری حاوی بیش از 80٪ اسمکتیت هستند، با این حال، مواد معدنی مختلف دیگری نیز ممکن است به عنوان آلودگیها وجود داشته باشد. این مواد معدنی ممکن است شامل کوارتز، فلدسپات، کلسیت و گچ باشند. حضور این مواد معدنی میتواند بر ارزش صنعتی بنتونیت اثر بگذارد و مقدار ارزش آن را در وابستگی به کاربرد خاص کاهش یا افزایش دهد. بنتونیت خواص کلوئیدی قوی دارد و هنگامی که با آب در تماس قرار میگیرد، حجم آن چندین برابر افزایش مییابد و یک مایع ژلهای و چسبناک ایجاد میکند. خواص ویژه بنتونیت مانند هیدراسیون، تورم، جذب آب، ویسکوزیته و تیکسوتروپی، آن را به یک ماده ارزشمند برای یک طیف گسترده از کاربردها تبدیل کردهاست.
خاک(clay)بنتونیت به طور عمومی برای استفاده به عنوان روانکننده، غلظتدهنده، جذبکننده، مواد افزودنی رئولوژیک، پیوند دهنده، کاتالیزورها، تصفیهکنندهها، ثابتکنندهها، ایمولسیفایرها یا خاکهای سفید کننده استفاده میشوند. به دلیل عملکردهایش، کاربردهای متعدد ژلهای ویسکوالاستیک بنتونیت در صنایع مواد معدنی و حفاری، شیمی، سرامیک، کارخانههای فولاد، صنعت ساختمان و تمیزکاری، کشاورزی و باغبانی، تولید کاغذ، صنعت غذا، و همچنین در صنعت زیبایی و فارما گسترده شده است.
تولیدات مشتقات بنتونیت به Bentone معروفاند که از آنها به عنوان بنتونهای organoclay با عملکردهایی بهبودیافته برای کاربردهای خاص استفاده میشود. به عنوان مثال، Bentone 52 و Bentone 57 و Bentone 1000 عاملهای غلظتدهندگی متداول برای رنگها و پوششها هستند، در حالی که Bentone 27، Bentone 128، Bentone 150، Bentone 155 و Bentone 1000 تغییردهندههای رئولوژیکی در صنعت نفت و حفاری هستند. Bentone EW، Bentone HC، Bentone MA و Bentonite BC 342 به عنوان روانکننده و ژلزنها در صنایع زیبایی و دارویی نیز استفاده میشوند.
دستگاههای التراسونیک قدرتمند آواپرداز برای پخش یکنواخت پودرهای بنتونیت، هکتوریت و بنتونهای اُرگانوکلی در تخلیههای بنتون یا ژلهای بنتون و یا در فرمولاسیون محصول نهایی، قابل اعتماد و موثر هستند.