روغن زیتون فرابکر با التراسونیک

روغن گیری زیتون با التراسونیک

 

استفاده از فرآیند استخراج و ورز دادن به کمک امواج التراسونیک، تولید روغن زیتون فرابکر را کارآمدتر می‌کند. فرآیند تقویت شده به کمک التراسونیک منجر به افزایش بهره‌وری، کیفیت غذایی و ورز دادن کوتاه‌تر در تولید روغن زیتون فرابکر می‌شود. همزمان، سونیکیشن موجب افزایش محتوای آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنل در روغن زیتون فرابکر می‌شود.

ورز دادن و استخراج، مراحل اساسی فرآیند مکانیکی استخراج روغن زیتون، با استفاده از سونیکیشن به صورت قابل توجهی بهبود می‌یابند. کارآمدی مالاکسیشن و استخراج به ویژگی‌های رئولوژیکی بچ  زیتون و همچنین پارامترهای فرآیند ورز دادن مانند زمان و دما بسیار وابسته است. این عوامل به شدت بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون فرابکر تأثیر می‌گذارند.

تولید روغن زیتون فرابکر

وقتی موج‌های قدرتمند التراسونیک به زیتون اعمال می‌شوند، پدیده کاویتیشن رخ می‌دهد. کاویتیشن به تشکیل، رشد و فروپاشی حباب‌های گازی در طی چرخه‌های فشار متناوب اشاره دارد. کاویتیشن التراسونیک ساختارهای سلولی را شکسته و ترکیبات حل شونده از بافت گیاه زیتون آزاد می‌شوند و انتقال جرم بهبود می‌یابد. بنابراین، نرخ استخراج و بهره‌وری به طور قابل توجهی توسط سونیکیشن بهبود می‌یابد. روغن‌های به دست آمده از بچ های زیتونی که تحت سونیکیشن قرار گرفته‌اند، دارای تلخی کمتر و محتوای بیشتری از توکوفرول‌ها، کلروفیل‌ها و کاروتنوئیدها نیز هستند.

سونیکیشن یک فناوری فرآیند غذایی ملایم و بدون گرما است که اجازه می‌دهد روغن و ترکیبات فعال (مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، فنولیک‌ها، ویتامین‌ها) از پیمانه زیتون آزاد شوند. در فرآیند پیوسته و این لاین، که در آن پیمانه زیتون از حوزه کاویتیشن التراسونیک عبور می‌کند، فرآیندی بسیار یکنواخت امکان‌پذیر می‌شود. همچنین سونیکیشن از لحاظ دمایی بسیار مزیت دارد، فرآوری التراسونیک باعث گرمایش لحظه‌ای می‌شود و زمان پیش‌گرمایش خمیر زیتون به شدت کاهش می‌یابد، سپس دمای فرآیند به راحتی در یک دمای بهینه (مثلاً 28-30 درجه سانتی‌گراد) حفظ می‌شود.

 

مزیت‌های استخراج التراسونیک روغن زیتون 

  • خروجی بیشتر
  • طعم و عطر آروماتیک بیشتر
  • تلخی کمتر
  • میزان آنتی اکسیدان بیشتر
  • زمان نگه داری بالاتر
  • رنگ سبز شدیدتر

 

مزیت های استخراج روغن زیتون فرا بکر به کمک التراسونیک

مزایای اصلی استفاده از التراسونیک هموژنایزر در فرآیند استخراج روغن زیتون خالص اولیه عبارتند از:

  • بهره‌وری بالاتر: استفاده از سونیکیشن می‌تواند با بهبود کارآیی آزادسازی روغن از بافت زیتون، بهره‌وری استخراج روغن زیتون فرابکر را افزایش دهد.

 کیفیت بهتر: التراسونیک هموژنایزر می‌تواند به دلیل کاهش تماس با دماهای بالا و کاهش سطح اکسیداسیون، روغن زیتون فرابکر با کیفیت بالاتری تولید کند. این به این دلیل است که سونیکیشن کمترین حرارت را نسبت به روش‌های معمولی استخراج تولید می‌کند که می‌تواند روغن را آسیب بزند و به کیفیت آن آسیب برساند.

 استخراج سریعتر: سونیکیشن می‌تواند فرآیند استخراج را شتاب‌بخشی کند با کاهش زمان مورد نیاز برای آزادسازی روغن از خمیر زیتون.

روغن زیتون فرابکر معمولاً از طریق استخراج مکانیکی تولید می‌شود. افزودن فرآیند جدید استفاده از سونیکیشن، به بهبود کارایی، بهره‌وری و کیفیت فرآیند استخراج روغن زیتون خالص اولیه کمک می‌کند.

 

 

 

شماتیک خط تولید روغن زیتون

روغن گیری زیتون با التراسونیک

 

A. بخش تمیزکاری؛ B. خردکن؛ C. پمپ ماردونی؛ D. التراسونیک هموژنایزر (USE ورزدهنده 6 تایی؛ F. سانترفیوژ افقی؛ G. سانتریفیوژ عمودی.

 

مطالعات تحقیقاتی با استفاده از دستگاه التراسونیک هموژنایزر دکتر سرویلی و همکاران او از دانشگاه پروجیا در ایتالیا انجام شدند. این مطالعات نشان می‌دهند: سیستم التراسونیک بر یک کارخانه صنعتی تولید روغن زیتون بکر اعمال شد. افزایش قابل توجه در بهره‌وری روغن از زیتون‌هایی با شاخص رسوب زودرس به دست آمد. سونیکیشن به طور مثبت بر محتوای فنلی روغن زیتون خالص تأثیر گذاشت. تغییرات فیزیکی قابل توجه، افزایش ضریب استخراج (22.7%)، افزایش محتوای فنل (10.1%) در روغن زیتون مورد سونیکیشن قرار گرفته نسبت به روغن کنترلی که با یک فرآیند سنتی در شاخص رسوب زودرس به دست آمده بود، مشاهده شد.

 

استخراج التراسونیک صنعتی

آواپرداز التراسونیک سیستم‌های استخراج التراسونیک و سیستم‌های پردازش غذایی التراسونیک را مطابق با نیازهای فرآیند شما تأمین می‌کند. ما سیستم‌های سونیکیشن خود را به مشخصات مشتریان، مانند ظرفیت/توان تولید، نوع زیتون (مواد اولیه)، نوع و کیفیت روغن، فضا، و یا ادغام در فرآیندهای تولید موجود، تنظیم می‌کنیم. با پمپ کردن خمیر زیتون به راکتور التراسونیک، امواج التراسونیک به طور بسیار یکنواخت به خمیر زیتون اعمال می‌شوند تا کیفیت محصول بسیار یکنواختی برسد.

یکی از مزایای اصلی سیستم‌های التراسونیک آواپرداز، کنترل کامل بر تمامی پارامترهای فرآیند است. شدت سونیکیشن، دما و فشار می‌توانند به طور کامل کنترل شوند تا فرآیند سونیکیشن به بهترین شکل از نظر بهره‌وری و استانداردهای کیفیت بهینه‌سازی شود. کلاس صنعتی سیستم‌های التراسونیک ما امکان اجرا به صورت 24/7 و پردازش بدون دردسر را فراهم می‌کند.

برای مطالعه بیشتر در مورد عصاره گیری(استخراج) التراسونیک کلیک کنید.

مزایای عصاره گیر روغن زیتون التراسونیک

  • کنترل کامل بر فرآیند
  • مطابق با نیاز مشتریان
  • کارکرد ایمن
  • نرم و شستشوی راحت
  • قابلیت اطمینان و گرید صنعتی
  • هزینه های پایین و قابل چشم پوشی تعمیر و نگه داری
  • فضای اشغالی بسیار کم
  • یکپارچه سازی آسان

 

غنی سازی غذایی روغن زیتون فرابکر

اعمال امواج التراسونیک در مرحله خیساندن یا ورز دادن  امکان بهبود ارزش تغذیه‌ای روغن زیتون را با غنی‌سازی آن از ترکیبات فنلی و ویتامین‌ها از برگ زیتون فراهم می‌کند. با استخراج ترکیبات فنلی مانند آلفا-توکوفرول و الئوروپئین از برگ زیتون و اضافه کردن آنها به روغن زیتون، کیفیت تغذیه‌ای روغن زیتون قابل بهبود است.

 

طعم دار کردن روغن زیتون

گیاهان و ادویه‌جات مانند ریحان، مریم گلی،رزماری، سیر، پوست لیمو، فلفل‌ها، زنجبیل، شاخه‌های رزماری و ... می‌توانند برای طعم دهی به روغن زیتون استفاده شوند. تأثیرات قوی استخراج سونیکیشن به آزادسازی طعم گیاهی/ ادویه‌ای را بسیار کامل‌تر و سریع‌تر کمک می‌کند.

سیستم‌های التراسونیک ما بسیار چند منظوره هستند و می‌توانند در چندین مرحله از فرآیند شما استفاده شوند. اگر می‌خواهید روغن زیتون خود را به صورت دقیق‌تر فرآوری کنید، می‌توانید از سیستم التراسونیک خود برای ایجاد امولسیون‌های ریز مقیاس استفاده کنید، به عنوان مثال برای تولید سس‌ها و درسینگ‌های روغن زیتون

 

اطلاعات بیشتر در‌باره روغن زیتون فرابکر

روغن زیتون عمدتا از تری‌اسیل‌گلیسرول‌ها تشکیل شده است و مقدار کمی از اسیدهای چرب آزاد (FFAs)، گلیسرول، فسفاتیدها، پیگمنت‌ها، ترکیبات طعم، استرول‌ها، و همچنین ذرات میکروسکوپی میوه زیتون دارد. اسید اولئیک یک اسید چرب امگا-9 تک اشباع نشده است که با 55 تا 83٪ بیشترین اسیدهای چرب زیتون است. اگر روغن زیتون از میوه‌های زیتون کم کیفیت تهیه شود یا با دقت استخراج نشود، تری‌اسیل‌گلیسرول‌ها به علت هیدرولیز/ لیپولیز تجزیه می‌شوند. در واکنش هیدرولیز/لیپولیتیک، تری‌استیل‌گلیسرول‌های غذایی با کیفیت بالا به اسیدهای چرب آزاد تبدیل می‌شوند. اسید چرب آزاد، مهمترین معیار کیفیت روغن زیتون است. محتوای بالای اسیدهای چربی تک‌اشباع نشده و آنتی‌اکسیدان‌ها در روغن زیتون با (فرا)بکر با کیفیت بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کاهش دهد. علاوه بر این، اثرات ضد التهابی آن می‌تواند بر بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، آرتروز و آسم تأثیر مثبت بگذارد.

علاوه بر ارزش غذایی، روغن زیتون به عنوان یک ماده ارزشمند برای مراقبت از پوست و محصولات زیبایی بسیار قدرتمند است. به دلیل نرم‌کننده‌های غنی خود، روغن زیتون یک ماده افزودنی محبوب در لوسیون‌ها و کرم‌های مرطوب‌کننده پوست، اسکراب‌های بدن و ماسک‌های مو است. هوموژنایزرهای التراسونیک به طور مکرر در فرآیند فرمولاسیون و ترکیب محصولات مراقبت از پوست و محصولات زیبایی استفاده می‌شوند. نیروهای برشی التراسونیک امولسیون‌ها و پخش‌های ریزمقیاس ایجاد می‌کنند. با کپسوله‌سازی التراسونیک، لیپوزوم‌ها به عنوان حامل برای مواد فعال ایجاد می‌شوند.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید